Home

Achtergrond 241 x bekeken 6 reacties

Nemelco verlaagt melkprijs met 34 cent naar € 22,56

Particuliere melkverwerker Nemelco verlaag de melkprijs over mei met 34 cent naar € 22,56 per 100 kilo exclusief btw.

Het bedrijf houdt de vetprijs van 2 euro per kilo gelijk. De eiwitprijs daalt met een dubbeltje naar € 4,90 per kilo. Nemelco betaalt tot nu toe over 2009 een gemiddelde melkprijs van € 24,35 per 100 kilo.

Daarmee bevindt de onderneming zich in de middenmoot. Vorig jaar lag de gemiddelde melkprijs van Nemelco in dezelfde periode op € 37,79. Het gaat om een verschil van € 13,44.

Kaasmaker Cono blijft nog steeds het bedrijf met de beste melkprijs. De coöperatie betaalde haar leden tot nu toe een melkprijs van gemiddeld € 26,46. Hochwald volgt op een tweede plek met een gemiddelde melkprijs van € 25,39. Bel Leerdammer volgt met een gemiddelde melkprijs die 2 cent lager ligt op € 25,37. Nemelco staat op de vierde plek, gevolgd door FrieslandCampina (24,34) en DOC Kaas (22,32).

Laatste reacties

 • no-profile-image

  leverancier

  redactie: lees dit stuk een keer door en corrigeer!

 • no-profile-image

  reageerder

  "Nemelco staat op de vierde plek, gevolgd door FrieslandCampina (24,34) en DOC Kaas (22,32). "

  Hoe kan Nemelco boven RFC staan met een prijs van 22,56?

 • no-profile-image

  RFC

  Normaal bericht het AGD wat je in handje krijgt. Deze keer blijkbaar niet, want ze zijn vergeten de zomerheffing er af te halen. En dan kom je echt onder Vreugdenhil uit. Onze tegemoetkoming in de onkosten was over de maand mei 22,42 bij 4,25 vet en 3,52 eiwit.
  Iedereen heeft ondertussen kunnen lezen, dat RFC over juni de garantieprijs weer met € 1,-/100 kg verlaagd heeft. Dus kunnen wij over juni een tegemoetkoming in de onkosten tegemoet zien van ongeveer 21,50. Over juli wordt geen zomerheffing meer ingehouden, maar dan zullen ze de garantieprijs wel weer verder verlagen, want dan kan het wel lijden zullen ze denken. Ik hoop dat ik het verkeerd zie. Geweldig zo'n fusie.

 • no-profile-image

  de rest

  zo zie je maar weer: groter is echt niet altijd beter. Cono is namenlijk de kleinste fabriek van deze jongens. Bravo Cono!!!

 • no-profile-image

  pa

  Waarom krijgen anderen een euro meer per kg eiwit? AGD doe wel aan correcte infovoorziening aub!!!

 • no-profile-image

  Peter

  Nemelco betaald, net als in maart en april, 5 euro per kg. eiwit !!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.