Home

Achtergrond 221 x bekeken 1 reactie

Neerslagtekort het grootste in oosten en zuiden van land

Het neerslagtekort loopt verder op. In het zuiden en oosten van het land is het tekort nu 125 millimeter of meer.

Het is het droogste in Twente, de Achterhoek, Oost-Brabant en Limburg. Maar ook in de kop van Noord-Holland, de kuststreek van Friesland en Groningen is het tekort 125 millimeter of meer, zo blijkt uit gegevens van het KNMI.

In het midden van het land, Zuid-Holland, Utrecht, Oostelijk- en Zuidelijk-Flevoland en Friesland is het neerslagtekort 100 millimeter of meer.

Noord-Holland, Zeeland, de Noordoostpolder en grote delen van Groningen en Drenthe hebben nog de meeste neerslag gehad. Daar is het tekort minder dan 100 millimeter. Hevige regenbuien hebben zaterdag voor veel overlast gezorgd in Limburg, Gelderland en Zuid-Friesland. Op sommige plaatsen viel 30 millimeter. Volgens verzekeraars is de landbouw redelijk buiten schot gebleven, zij hebben geen noemenswaardig hoger aantal schademeldingen vanuit de landbouw ontvangen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    drentse boer

    nou dan moeten ze hier maar is komen tis gort droog!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.