Home

Achtergrond 233 x bekeken 4 reacties

Multinationals in de rij voor sojamelkbedrijf

De Belgische voedingsgroep Vandemoortele heeft zijn sojadochter Alpro in de etalage staan en verwacht bindende biedingen van grote multinationals. Dit melden Belgische media.

Het bedrijf, dat vooral bekend is vanwege de sojamelk, heeft met name het laatste decennium een onstuimige groei doorgemaakt.

Alpro is in de jaren tachtig van de vorige eeuw opgericht en maakte rond 200 een omzet van ongeveer 100 miljoen euro. Acht jaar later was deze omzet al bijna verdrievoudigd naar 270 miljoen euro. Alpro heeft de tijd dan ook mee. De belangstelling van consumenten voor plantaardige voeding is de laatste jaren sterk toegenomen. Naast Alpro sojamelk maakt het bedrijf ook sojatoetjes en biologische sojamelk onder het merk Provamel.

Tot de geïnteresseerde bedrijven die Alpro willen overnemen, behoren volgens de berichten het Franse Danone, het Zwitserse Nestlé en het Nederlands-Britse Unilever.

Nadat de bindende biedingen binnen zijn, wordt een keuze van één tot twee geïnteresseerden worden gemaakt, waarna definitieve gesprekken volgen. Gehoopt wordt dat het nog voor de zomer tot een akkoord kan komen. De verkoop van het dochterbedrijf moet de financiële positie van de in financieel onzekere tijden geraakte Vandemoortele-groep weer in evenwicht brengen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  freek

  en ik maar denken dat soja een slecht product was??? Het is een een jarig gewas plus het word voornamelijk geteelt in gebieden wat 10 jaar geleden regenwoud was. En vergeet niet dat koeien soja eten en die zijn extreem slecht.ik weet wel dat frontera onwijs op zijn falie kreeg van de aandeel houders omdat ze sojamelk probeerde te verkopen door te zeggen dat het beter was dan koeien melk

 • no-profile-image

  Ben Miltenburg.

  het word tijd dat ze gaan verbieden dit "melk" te noemen. Did is heel verwarrend voor consumenten. Soya-melk is geen melk.

 • no-profile-image

  goed idee

  Dat is een goed idee!!!!

 • no-profile-image

  harrie

  Laat Frieslandcampina maar een goed bod doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.