Home

Achtergrond 180 x bekeken

'Mogelijk radicale moslims in gecrashte Airbus'

Mogelijk waren radicale moslims aanwezig in de Airbus van Air France die op 1 juni neerstortte in de Atlantische Oceaan ten noordwesten van Brazilië.

Dat meldden media in Frankrijk vandaag.

Onderzoekers van de Franse geheime dienst hebben in Brazilië vastgesteld dat de namen van twee mensen die op de passagierslijst stonden, ook op een uiterst geheime lijst staan van radicale moslims. De buitenlandse veiligheidsdienst DGSE beschouwt deze personen als een gevaar voor Frankrijk.

De DGSE houdt nog een slag om de arm. Volgens een medewerker van de geheime dienst zou het ook kunnen gaan om toeval. Ook moeten stoffelijke overschotten van aangetroffen slachtoffers nog worden geïdentificeerd. Desondanks wordt de informatie zeer serieus genomen.

Hoewel inmiddels lijkt vast te staan dat de Airbus met computerproblemen kampte, hebben de autoriteiten terrorisme nog niet 100 procent uitgesloten. Inmiddels is in het gebied waar het vliegtuig vermoedelijk terechtkwam, een Franse onderzeeër op zoek naar de zwarte dozen uit het toestel. De dozen kunnen mogelijk opheldering verschaffen over wat er precies is gebeurd met het vliegtuig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.