Home

Achtergrond 216 x bekeken

'Minder btw op producten zonder kinderarbeid'

Voor kleding en schoenen die aantoonbaar niet zijn gemaakt door kinderhanden, moet een lager belastingtarief gelden.

Wat de ChristenUnie betreft moet hiervoor een btw-tarief komen van 6 procent in plaats van de huidige 19 procent.

Tweede Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie) zal dat dinsdag voorstellen aan minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) tijdens een overleg over mensenrechtenbeleid. Verhagen maakt zich in Europees verband sterk voor het weren van spullen waar de 'ernstigste vormen' van kinderarbeid aan te pas zijn gekomen.

Maar volgens Voordewind gaat dat niet ver genoeg en schiet het ook niet op. Hij ziet meer heil in het belonen van bedrijven die het goed doen op dit vlak, dan in het weren van producten waaraan kinderen hebben meegewerkt. Dat moet dan wel goed gecontroleerd worden, door het ministerie van Economische Zaken en ambassades.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.