Home

Achtergrond 173 x bekeken

Mexicaanse griep duikt op in Afrika

De Mexicaanse griep is opgedoken in Egypte. Een 12-jarig Egyptisch meisje blijkt de ziekte onder de leden te hebben, maakte de Egyptische minister van Gezondheid Hatem el-Gabali gisteren bekend.

Het is het eerste geval van de ziekte in Afrika. Het meisje had het virus opgelopen in de Verenigde Staten, waar ze woont. Ze was in Egypte om bij familieleden op bezoek te gaan.

Uit angst voor de Mexicaanse griep, die aanvankelijk varkensgriep werd genoemd, begon de Egyptische overheid onlangs met de slachting van alle 250.000 varkens in het land. De autoriteiten vreesden dat de dieren de ziekte zouden kunnen overbrengen, hoewel dit volgens wetenschappers onmogelijk is. De ruiming werd internationaal scherp veroordeeld, helemaal toen videobeelden opdoken waarop te zien was hoe de dieren werden mishandeld voor de slachting.

De Chileense autoriteiten meldden gisteren het eerste dodelijke slachtoffer van de Mexicaanse griep in hun land. Het is tevens het eerste sterfgeval door de ziekte in Zuid-Amerika. Volgens de wereldgezondheidsorganisatie WHO werden tot nu toe zeker 117 mensen het slachtoffer van de ziekte. De meeste doden vielen in Mexico.

Lees ook
Egyptische varkens bruut afgemaakt

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.