Home

Achtergrond 160 x bekeken 3 reacties

Meteoriet raakt 14-jarige jongen

Een 14-jarige jongen is in Duitsland geraakt door een meteoriet.

De steen uit de ruimte was klein, maar had een enorme snelheid, schrijft de Daily Mail vrijdag. Gerrit Blank hield aan het incident slechts een litteken op zijn hand over. De meteoriet raakte Blank op zijn hand en sloeg daarna een gat in de stoep. De jongen heeft het steentje van een halve centimeter groot bewaard als aandenken. Vermoedelijk is de meteoriet veel groter geweest, maar is het merendeel in de dampkring verdampt.

De kans dat een meteoriet een mens raakt wordt geschat op een op de 100 miljoen. Toch zijn er al eerder incidenten geweest. Een Amerikaanse vrouw werd in 1954 door een vier kilogram zware meteoriet geraakt terwijl ze lag te slapen. Ook zou in 1650 een monnik zijn geraakt in Milaan. In Zweden kwamen in 1674 twee zeemannen om toen hun boot getroffen werd door een steen uit de ruimte.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Student

  De Ontdekking van de Hemel.

 • no-profile-image

  gert

  geluksvogel ,hij kan het nog navertellen

 • no-profile-image

  gert

  niet alle zegen komt van boven

Of registreer je om te kunnen reageren.