Home

Achtergrond 161 x bekeken

Mensen slecht op hoogte van partnerpensioen

Ruim een derde van de Nederlanders tussen de 21 en 65 jaar weet niet wat partnerpensioen is.

Dit blijkt uit onderzoek dat het NIPO heeft verricht in opdracht van de Stichting Pensioenkijker.

Van de ondervraagden weet 35 procent de vraag wat partnerpensioen is niet of niet goed te beantwoorden. Het juiste antwoord is dat het partnerpensioen na het overlijden van de deelnemer aan een pensioenregeling aan diens partner wordt uitgekeerd.

Een op de acht mensen denkt dat het partnerpensioen wordt uitgekeerd tegelijkertijd met het ouderdomspensioen. Bijna een op de tien ondervraagden meent dat het het pensioen is dat de werkende partner via zijn of haar eigen pensioenregeling ontvangt. Opmerkelijk is dat jongeren (21 tot 35 jaar) wat beter op de hoogte zijn dan 50-plussers. Van de jongeren geeft 71 procent het goede antwoord, van de ouderen 62 procent.

Meer dan de helft van de ondervraagden verwacht dat na zijn of haar overlijden de partner een inkomen krijgt dat meer dan 61 procent is van het huidige gezinsinkomen. Dat is volgens Elske ter Veld van de pensioenkijker een optimistische inschatting. Op de site van de stichting is uitgebreide informatie te vinden over het partnerpensioen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.