Home

Achtergrond 254 x bekeken 5 reacties

Melkveehoudersvakbond steunt acties in Luxemburg

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) ondersteunt het initiatief van de European Milk Board (EMB) om maandag in Luxemburg de acties voor een rendabele melkprijs voort te zetten. Maandag zijn de Europese landbouwministers in Luxemburg bijeen.

De vakbond zegt ook de aanwezigheid van leden toe te juichen. De Dutch Dairymen Board is ook vertegenwoordigd in Luxemburg.

Met spandoeken en Faironika's vragen melkveehouders vanaf 11:00 de bewindsvoerders om de crisissituatie op de melkmarkt te bezweren. "Nu de sector in Brussel is gehoord en er een uitgebreide analyse van de zuivelmarkt gemaakt wordt, is het zaak dat de druk op de ketel blijft. Het is zaak de ministers te overtuigen dat er veel sneller dan de voorgenomen twee maanden maatregelen getroffen moeten worden", motiveren de bonden.

Volgens de DDB hebben de regeringsleiders 'de desastreuze probleemstelling van de melkveehouders' erkend. "Dat is een eerste succes van de indrukwekkende demonstratie met 1.000 trekkers in Brussel. Echter er moeten nu al stappen worden ondernomen en niet pas na het zomerrece", meldt de bond.

"Dat zal het einde voor veel bedrijven betekenen. Er moet nu actie worden ondernomen. Dat is de opdracht voor de EU-landbouwministers bij hun officiële zitting komende maandag in Luxemburg”, zegt president Schabe van de overkoepelende Europese EMB.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  teleurgesteld

  LTO gaat er met een bestuursdelegatie naar toe, waarom hebben ze hun boeren niet aangeboden om er met bussen naar toe te gaan?

 • no-profile-image

  volle melktank

  allicht,de leden mogen niet actie voeren want zlto wil het quotum uitbreiden. zie voorpagina nieuwe oogst 20 juni 2009. helaas kunnen de heren in de verste verte geen garantie ofwel enige zekerheid geven voor een betere melkprijs in een overschot markt. neem toch snel een voorbeeld aan de olieboeren. zij produceren minder en wij betalen alweer bijna de hoofdprijs en vervolgens stijgen de granen, ijzer , hout en noem maar op in snel tempo en dan hebben we pas echt crisis.

 • no-profile-image

  vroege stopper

  Okee het gaat slecht. Maar de stelling " dat er voor de zomer al maatregelen genomen moeten worden omdat het anders voor veel bedrijven al te laat zou zijn" lijkt mij toch wel lichtelijk overdreven. Er zijn natuurlijk altijd probleemgevallen, zelfs bij een melkprijs van 45 cent waren die er.

 • no-profile-image

  boertje

  dus wilt u een goed inkomen bedank u lidmaatschap van de lto dan is er iets meer kans dat het hier net als in canada word

 • no-profile-image

  Westbrabander

  crisis als de granen stijgen? Gun de akkerbouwer aub ook een inkomen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.