Home

Achtergrond 226 x bekeken

Mei 2009: kip breekt alle records

De consumptie van 'het meest veelzijdige stukje' kip is in mei gestegen naar een nieuw record. Dit blijkt uit cijfers van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).

De verkoop van kip stijgt al jaren door een uitstekend imago. De laatste maanden is zelfs een spectaculaire groei te zien. Tot en met week 20 steeg de verkoop met ruim 9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In week 20 werd zelfs 20 procent meer kip verkocht dan ooit in deze week. Daarmee overtrof de verkoop van kip zichzelf én alle andere vleessoorten. Dat kwam vooral door promotie-acties van retailers. Opvallend is dat de prijs per kilo op een goed niveau bleef.

Mede door de bekende campagne 'Kip. 't meest veelzijdige stukje vlees', is het imago van kip het beste van alle vleessoorten. Nederlanders vinden kip lekker en makkelijk voor elke dag, want 'je kan er goed mee variëren'. Dat kip mager en milieubewust is, spreekt een kritische groep kopers aan. Ook omdat scharrel en biologische kip steeds beter verkrijgbaar is. Kip bleek in mei het meest populaire vlees voor op de eerste BBQ van het seizoen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.