Home

Achtergrond 148 x bekeken

Meer geld voor SDE in oktober

Economieminister Maria van der Hoeven is bereid ongebruikte SDE-subsidies voor windenergie eind oktober door te sluizen naar de pot voor zonnepa­nelen en biomassa.

Dat blijkt uit een brief die zij gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Zij noemt geen bedragen. Vori­ge week drongen PvdA en CU er bij de minister op aan 254 miljoen euro voor 1 juli door te schuiven. Volgens Van der Hoeven kunnen de subsidievoorwaarden echter niet tijdens de openstelling van de regeling worden veranderd.

PvdA’er Diederik Samsom bracht gisteren een motie, waarin hij het kabinet oproept alsnog voor 1 juli het geld over te heve­len, niet in stemming. Hij zegt de bezwaren van Van der Hoeven te begrijpen. Hij vindt wel dat Van der Hoeven al wel duidelijk moet kunnen maken om hoeveel geld het gaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.