Home

Achtergrond 178 x bekeken 6 reacties

Maat acht tekort voedsel erger dan energieprobleem

Tekort aan voedsel is een nijpender probleem, dan schaarste aan energie en water.

Dat zegt voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland. Maat ergert zich aan de laksheid van regeringen om iets aan de honger te doen. "Voor het eerst in de geschiedenis lijden meer dan een miljard mensen wereldwijd honger. In enkele jaren tijd is de situatie ernstig verslechterd."

De LTO-voorzitter constateert dat een aantal landen maatregelen neemt om strategische voorraden aan te leggen voor de eigen bevolking, zoals China, India en Rusland. Boeren en tuinders profiteren vooralsnog niet van voedselschaarste. Maat vreest dat een verdere liberalisering van het landbouwbeleid na 2013 geen toverformule is om de honger uit de wereld te helpen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  De boer is troef...

  Laat de honger maar komen!
  In de hongerwinter in de oorlog ondervonden de (met name) stedelingen ineens heel goed waar hun eten vandaan kwam.
  Wie niet horen wil moet maar voelen: vertienvoudigen de prijzen! Voor de producenten uiteraard, het is tijd voor een nieuwe elite, tijd voor nieuwe heersers: de boeren!

 • no-profile-image

  harrie van gils

  Wil dhr. Maat de popie-jopie uithangen bij de boeren!!
  Dit weten we toch al jaren.
  Maar bij een kredietcrisis en de komende periode van deflatie is er simpelweg geen geld om het te kopen. En daardoor lagere prijzen. Zie jaren '30.

 • no-profile-image

  jan

  Beste 'Boer is troef', dan zullen boeren toch eerst een vuist moeten maken. En met LTO is dat natuurlijk schromelijk gelukt. De NMV, NVV, NPV en NAV worden constant tegengewerkt, want verdeel en heers blijft het motto van LTO, waarschijnlijk tot in lengte van dagen..............

 • no-profile-image

  gert

  Er wordt enorm veel geld uitgetrokken voor voedselhulp,maar het komt vaak op de verkeerde plek terecht of blijft aan de strijkstok hangen,hongersnood en corruptie gaan vaak samen

 • no-profile-image

  Huib Rijk

  Zeer vreemd dat onze LTO-voorman stelt dat de honger komt doordat er te weinig voedsel is. Wil hij dat er nog meer geproduceerd wordt zodat de landbouwprijzen nog lager worden. Honger hangt altijd met armoede samen en is daarmee geen technisch probleem maar een sociaaleconomisch probleem.

 • no-profile-image

  landbouwer

  Ja Huib, de LTO is een staatsvakbond,die is er niet voor de boeren

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.