Home

Achtergrond 179 x bekeken

'Maak gratis downloaden strafbaar'

Het onbeperkt downloaden van muziek, spelletjes en films op internet moet strafbaar worden.

Maar pas als de entertainmentindustrie deze producten op een andere manier aanbiedt. Cd's, dvd's en computerspellen moeten via een licentie kunnen worden gekocht op internet waarna het onbeperkt in huiselijke kring kan worden gebruikt.

Wie een voetbalspel koopt zou bijvoorbeeld niet extra moeten betalen zodat het spel ook op vakantie op een andere computer is te gebruiken. Dat stelt Arda Gerkens, voorzitter van de groep Kamerleden die zich het afgelopen jaar boog over knelpunten op het gebied van het auteursrecht.

De groep kwam woensdag met aanbevelingen en stelt dat de entertainmentindustrie voor de oplossing van dit probleem niet moet aankloppen bij de overheid. "Het is hun eigen commercieel probleem, dat zij moeten oplossen. Niet de wetgever.'' Gerkens: "Je koopt een spel of film en daar betaal je voor, niet voor het gebruik ervan.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.