Home

Achtergrond 160 x bekeken

Lichte dalingen melkprijzen

De melkprijzen zakten in mei licht. DOC was die maand de grootste daler, Bel Leerdammer en FrieslandCampina hielden de prijs wel gelijk.

Bel Leerdammer bleef een stabiele factor met een mei-melkprijs van €23,90. Dit was inclusief zomerheffing van €0,90. Daarmee kwam Bel Leerdammer tot de op één na hoogste melkprijs.

Cono betaalde het meest. Die zuivelfabriek hanteerde in mei een voorschot van €25,66. Dat betekende een prijsdaling van €0,39 ten opzichte van een maand eerder. Cono werkt echter zonder heffingen.

Nemelco moest ook een lichte daling toestaan. De melkprijs zakte met €0,35, tot €22,45. Ook deze prijs is zonder heffing.

DOC moest weer wat terrein prijsgeven en noteerde in mei een voorschot van €20,86. De prijs daalde met €0,88. Maar het DOC-voorschot is wel wat vertekend, omdat de zomerheffing niet in de prijs verwerkt is.

FrieslandCampina hield in mei de melkprijs nog gelijk op €22,18. Maar in juni gaat er toch weer flink wat van de prijs af. De zuivelverwerkers schroeft de eiwitprijs omlaag van €5,26 tot €4,98. Dat betekent dat de juni-melkprijs uitkomt op €21,16.

Deze prijs is overigens wel inclusief zomerheffing à 2,30. Die heffing verdwijnt in juli. Dat betekent dat de prijs dan gaan gaat stijgen. Bij de andere zuivelfabrieken zal de prijs licht dalen of moeizaam stabiel blijven.

prognose:

gelijk tot iets lager

Of registreer je om te kunnen reageren.