Home

Achtergrond 212 x bekeken

Le Maire wil merk voor Franse melk invoeren

De nieuwe Franse minister voor landbouw Bruno Le Maire wil de merknaam Lait de France voor Franse melk invoeren om de waarde van zuivelproducten te verhogen.

"Franse melk is van een bijzondere kwaliteit, ik denk dat dat erkend en publiekelijk gewaardeerd moet worden", aldus Le Maire in een interview. De minister heeft zich in de eerste weken sinds zijn aantreden bezig gehouden met de problemen in de zuivelsector. Le Maire sprak daar al over met vertegenwoordigers van de melkveehouders en met de grote boerenbonden. Net als zijn voorganger Michel Barnier is hij voorstander van regulering van de melkmarkt en van transparantie bij de marges.

Het nu door hem gesuggereerde melkmerk zou door het ministerie van landbouw zelf uitgegeven kunnen worden. Bedrijven kunnen het dan wel op vrijwillige basis aanvragen. Wanneer de plannen realiteit kunnen worden, kon de bewindsman nog niet aangeven. Om de vrede in de melksector te herstellen, wil Le Maire verder later deze zomer een gesprek met alle spelers in de zuivelsector bij elkaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.