Home

Achtergrond 294 x bekeken

Lathyrusshow terug op Paleis Soestdijk

Vanwege het enorme succes van de Lathyrustentoonstelling op Paleis Soestdijk is dit jaar wederom een show georganiseerd in de kassen van het park rond het paleis.

In opdracht van de Nederlandse Lathyrus Vereniging heeft de vakjury van de VKC de beoordeling van de inzendingen voor haar rekening genomen. De bezoekersaantallen van Paleis Soestdijk lieten vorig jaar een duidelijke toename zien in het showweekend. Ook dit jaar was er weer bijzondere aandacht voor de Lathyrus, de lievelingsbloem van Prinses Juliana, omdat het dit jaar 100 jaar is geleden dat zij werd geboren. De Nederlandse Lathyrus Vereniging kreeg opnieuw de gelegenheid om op deze unieke locatie de show te presenteren.

De weersomstandigheden van de laatste weken hebben er mede toe geleid dat de inzendingen van kwalitatief hoog niveau waren. Dit uitte zich onder andere door rechte, lange stelen en grote bloemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.