Home

Achtergrond 160 x bekeken 1 reactie

Landen nog ver uit elkaar over klimaat

Een grote stapel papier met standpunten is de oogst van twaalf dagen praten over het klimaat in Bonn.

Onderhandelaars van meer dan 180 landen hebben zich kunnen uitspreken over de aanpak van klimaatverandering, maar de partijen lijken verder uit elkaar te staan dan ooit.

"We hebben een nuttige discussie gehad over doelen om de uitstoot terug te dringen. Dat was voor het eerst sinds we in 2005 de onderhandelingen zijn begonnen'', aldus Alf Wils, klimaatafgevaardigde van Zuid-Afrika. "Dat is een eerste stap. De uitdaging is de verschillende opties om te zetten in echte afspraken.''

Dat moet gebeuren voor de echte VN-klimaattop in de Deense hoofdstad Kopenhagen in december. Daar moet een verdrag worden beklonken dat zal dienen als opvolger van het Kyotoprotocol dat in 2012 afloopt. Tot Kopenhagen zijn er nog zeker drie tussentoppen en een aantal bijeenkomsten van de grootste vervuilers om tot een definitief actieplan te komen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    veel papier en veel woorden en dure diners

Of registreer je om te kunnen reageren.