Home

Achtergrond 401 x bekeken 2 reacties

Landbouwbeurs Middenmeer kiest nieuw bestuur

De leden van de Vereniging voor de Handel in Landbouwproducten Wieringermeer en Omstreken kiezen op 24 juni een nieuw bestuur.

Het oude bestuur van de landbouwbeurs in Middenmeer trok zich terug nadat de leden een fusie met de landbouwbeurzen in Dronten en Emmeloord verwierp. Een werkgroep bereidt de verkiezingen voor, zegt werkgroepvoorzitter Jacques Temmerman. De landbouwbeurzen in Dronten en Emmeloord willen alsnog fuseren. De gefuseerde landbouwbeurs krijgt als standplaats Emmeloord.

Dat is één van de bezwaren in Middenmeer, zegt Temmerman. "Een noteerder gaat nu snel even naar de beurs in Middenmeer. Dat kost hooguit anderhalf uur. Als je naar Emmeloord moet ben je een halve dag kwijt. Je kunt niet van boeren met een druk en bloeiend bedrijf verwachten dat ze zomaar een halve dag zijn vertrokken."

Een regionale beurs heeft bestaansrecht in Middenmeer, stelt Temmerman. "Hier in Noord-Holland worden veel bollen geteeld. Daar is veel stro voor nodig. Daarnaast zitten wij hier verder af van de verwerkers van bijvoorbeeld uien. Dat scheelt in transportkosten die de teler moet betalen. En hier worden veel vrije pootgoedrassen geteeld. Daar heb je aparte noteringen voor nodig. Het karakter van deze akkerbouwstreek rechtvaardigt een regionale beurs vanwege de regionale prijsverschillen. In een gefuseerde beursvereniging was dat niet tot zijn recht gekomen. De landbouwbeurs in Middenmeer bestaat al 73 jaar. Een grote meerderheid van de leden wil dit zo houden."

Samenwerking

Volgens Temmerman wordt het afwijzen van de fusie ook buiten de vereniging gedragen. "De vereniging telde 211 leden. Er hebben zich sinds de afwijzing van de fusie 27 nieuwe leden aangemeld. Eén lid heeft bedankt." Temmerman stelt dat de leden best willen samenwerken met de beurzen in Dronten en Emmeloord. "Samenwerking is voor de leden ook altijd de insteek geweest tijdens de onderhandelingen die twee jaar hebben geduurd. Een fusie is een brug te ver voor de leden."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  lieke

  opa je bent de beste!
  xx

 • no-profile-image

  vwsckhqt

  Zsf6kB xnmevloowkbg, [url=http://amtyoolshzge.com/]amtyoolshzge[/url], [link=http://cwjrolynjacs.com/]cwjrolynjacs[/link], http://jwhtmdnjutqz.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.