Home

Achtergrond 199 x bekeken

Ladingdiefstal neemt fors toe

Het stelen van lading uit vrachtwagens is in het eerste kwartaal van dit jaar fors toegenomen.

Dat heeft een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) woensdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf. Uit de criminaliteitsrapportage van het KLPD blijkt dat het aantal aangiften van ladingdiefstal in het eerste kwartaal 102 bedroeg. Dat is 38 procent hoger dan een jaar eerder. Daarbij sneden dieven 96 keer de zeilen van de opleggers open om bij de lading te komen. Deze methode nam met 78 procent toe in vergelijking met het eerste kwartaal van 2008.

Het stelen van lading komt vooral voor in Limburg en Zuid-Oost Brabant. In totaal leveren landingdiefstallen het bedrijfsleven jaarlijks een kostenpost van naar schatting 350 miljoen euro op. Dieven hebben het vooral gemunt op elektronica.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.