Home

Achtergrond 265 x bekeken

Kinderen ontdekken platteland

Boeren en tuinders uit Voorne-Putten vinden dat kinderen te weinig weten van het platteland en voedselproductie.

Daarom hebben ze 155 basisscholieren uit groep 7 uitgenodigd om een dag op het platteland door te brengen. In groepen gingen de kinderen langs een melkveehouder en een akkerbouwer in Tinte. Daar kregen ze onder meer uitleg over de melkkoeien en de aardappelteelt. Tussendoor deden ze verschillende spelletjes, zoals steppen en een parcours over een hindernisbaan. Foto Rein Geleijnse

De Mobiedik is vandaag officieel in gebruik genomen in het Gelderse Hengelo. Mobiedik is een mobiele mestscheider op een aanhanger die mest scheidt in een dikke en een dunne fractie. "Het is vooral aantrekkelijk voor melkveehouders die mest moeten afvoeren op basis van fosfaat", legt Koos Verloop van de Wageningen UR uit. Het scheiden van de mest kost 2 tot 3 euro per kuub. Foto Theo Kock

Bezoekers bekijken de demonstratievelden in Dronten van Wiersum Plantbreeding. Het veredelingbedrijf vierde vandaag het honderdjarig bestaan. Op de velden in Flevoland toont Wiersum de eigen rassen wintertarwe, haver, zomertarwe, vlas en zomergerst, vertelt veredelaar Ingeborg Westerdijk. "Daarnaast staat hier het wintergerstras Semper, dat in de Duitse rassenbeproeving ligt. Als het daar goed uitkomt gaan we het hier promoten. Ook staat hier koolzaad van het veredelingsbedrijf NPZ-Lembke." Foto Axipress

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.