Home

Achtergrond 312 x bekeken

Kijken naar een ooievaarsnest

Wil je eens zien hoe ooievaars een nest bouwen? En hoe ze eieren leggen? En hoe de kleine ooievaartjes eruit zien? Kijk dan op deze site van de Vogelbescherming. De Vogelbescherming heeft een webcam geplaatst dicht bij het nest bij de British School op het Kleine Loo in Den Haag. Daar strijkt ieder voorjaar hetzelfde paartje ooievaars neer. Je kunt ze live bekijken, maar ook filmpjes van een tijdje geleden.

Mopje
Een vader en zijn zoon, die niet al te mooi en wel dom is, zijn aan de wandel. Dan komen ze voorbij een wei waar een koe naar hen staat te kijken. ‘Wat voor een beest is dat?’ vraagt het zoontje. Dat is een koe, en die geeft ons vlees en melk. Dat is een mooi dier’, zegt de vader. Iets verderop lopen enkele kippen rond. ‘Wat voor een beest is dat?’ klinkt het weer uit de mond van het zoontje. ‘Dat zijn kippen’, zegt zijn vader, ‘die geven eieren en vlees, dat zijn mooie dieren.’ Weer wat verder zien ze een ooievaar staan. Weer vraagt het zoontje wat voor beest dit is. ‘Dat is een ooievaar en die brengt de kindjes rond, dat is een mooi dier’, zegt de vader. ‘Nou, dan heeft die ooievaar me zeker laten vallen’, zegt het zoontje.

Jos Hillebrand

Of registreer je om te kunnen reageren.