Home

Achtergrond 178 x bekeken

Kans op stakingen in vleesindustrie nemen toe

De kans op stakingen in de vleesindustrie is toegenomen. Dat zegt FNV-onderhandelaar John Klijn.

De vakbonden organiseerden na het afbreken van de onderhandelingen voor de cao’s vleesindustrie en vleeswarenindustrie ledenvergaderingen. Op die vergaderingen bleek de actiebereidheid groot, aldus Klijn.

Volgende week besluiten de bonden of ze een ultimatum stellen. Meestal staan er twee werkdagen voor zo’n ultimatum. Er zouden dan in de week van 22 juni stakingen kunnen zijn.

De werknemers vinden een loonsverhoging van 1 procent te mager. Ze eisen 2,5 procent. Andere knelpunten liggen in de reiskostenvergoeding en in de regelingen voor inleenkrachten. De vakbonden willen de inleenkrachten laten vallen onder de cao.

”Wij rekenen er op dat de medewerkers van onze bedrijven weten wat de economische situatie is en de positie van onze bedrijven daar in”, reageert COV VNV-secretaris Richard van der Kruijk. ”Wij vinden nog steeds dat we een redelijk voorstel hebben gedaan dat in lijn is met de afspraken uit het centraal voorjaarsakkoord.”

Of registreer je om te kunnen reageren.