Home

Achtergrond 297 x bekeken

Kamer wil overbruggingskrediet voor glastuinbouw

Een meerderheid van de Tweede Kamer gaat er morgen bij het kabinet op aandringen een regeling voor overbruggingskrediet voor de glastuinbouw in het leven te roepen.

CDA, VVD en PvdA vrezen dat zonder steun veel bedrijven in deze sector in grote problemen komen. Vandaag bood LTO Glaskracht samen met de telersverenigingen P8 (paprika) en K8 (komkommer) een petitie aan de Tweede Kamer aan. Daarin vragen de organisaties aandacht voor de in hun ogen penibele situatie waarin veel bedrijven verkeren als gevolg van de economische crisis.

Bovenaan het verlanglijstje staat een faciliteit voor liquiditeitsoverbrugging. Vooral bedrijven die veel in duurzaamheid hebben geïnvesteerd, krijgen steeds moeilijker een lening. Ook willen de organisaties subsidie vanuit de SDE-regeling voor warmtekrachtkoppeling, een stop op lastenverzwarende maatregelen en een stevige aanpak van verspreid liggend glas.

Volgens CDA’er Jan Mastwijk is het van groot belang dat het kabinet de sector steun biedt: "We kunnen niet elk bedrijf overeind houden, maar als er niets gebeurt, dreigen tweemaal zoveel tuinders om te vallen als zonder crisis."

Of registreer je om te kunnen reageren.