Home

Achtergrond 187 x bekeken

Kalverpremie wordt gemiddelde over drie jaren

De ontkoppelde kalverpremie wordt gebaseerd op een referentie van een gemiddelde over de drie jaren 2006, 2007 en 2008.

Dat heeft minister Verburg gisteravond gezegd in een Kameroverleg over de nationale uitwerking van de Europese health-check-maatregelen. Fracties van CDA, VVD, CU en SGP drongen aan op een regeling die voor de kalverhouders zo gunstig mogelijk is.

Verburg wilde de referentie voor de ontkoppelde premie aanvankelijk baseren op het gunstigste jaar van de drie jaren. Daar steekt Brussel een stokje voor.Daarnaast komt er een regeling voor kalverhouders die wel hebben geïnvesteerd in uitbreiding maar daarvoor geen premiereferentie hebben opgebouwd.

Verburg zegt weinig te kunnen doen voor kalverhouders die geen premies hebben ontvangen en ook geen referentie hebben opgebouwd door het opschorten van levering van kalvereb en het laten doorgroeien naar een hoger gewicht. Over niet ontvangen premies kunnen geen referenties worden opgebouwd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.