Home

Achtergrond 159 x bekeken

Kabinet wil Kamer meer betrekken bij EU-kwesties

Het kabinet wil een permanente dialoog zoeken met de Tweede Kamer over Europese onderwerpen die invloed hebben op Nederland.

Het parlement krijgt nu regelmatig nieuwe voorstellen toegestuurd maar daarover kunnen betere afspraken worden gemaakt.

Dat zei minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) vandaag in de Tweede Kamer tijdens de behandeling van het initiatiefwetsvoorstel van SGP-Kamerlid Cees van der Staaij. Hij wil dat er een hogere drempel komt om Europese verdragen goed te keuren. In zijn ogen moet daarvoor een tweederdemeerderheid in beide Kamers zijn in plaats van de gewone meerderheid (de helft plus één) zoals dat nu het geval is.

Het kabinet adviseert niet positief over dit wetsvoorstel, aldus Ter Horst. Een hogere drempel is onnodig en onwenselijk, meent ze. Volgens haar is het doeltreffender de parlementaire betrokkenheid te vergroten bij voorstellen vanuit Brussel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.