Home

Achtergrond 198 x bekeken

In september duidelijkheid regeling aardwarmte

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) verwacht dat de Europese Commissie in september uitsluitsel geeft over de garantieregeling voor aardwarmte.

De Commissie beoordeelt de regeling op ongeoorloofde staatssteun. Enkele weken geleden heeft het ministerie van Economische Zaken nieuwe extra informatie toegestuurd.
Het betekent een nieuwe vertraging van de regeling om risico’s op misboring af te dekken. Aanvankelijk had het ministerie van landbouw aangegeven in april de regeling te lanceren.
Volgens Glaskracht-beleidsmedewerker Harry Groenewegen komt de vertraging als een verrassing, maar wordt de discussie over de vertraging momenteel overstemd door de discussie over de inhoud van de regeling. Telers zijn bang dat de huidige regeling het risico op een te lage productiecapaciteit niet dekt. De regeling kan daardoor in de praktijk mogelijk niet werkbaar blijken.
Volgens Glaskracht zullen reeds toegekende subsidies voor de boring naar aardwarmte via de MEI-regeling voor de tuinbouw vervallen als het aardwarmteproject niet doorgaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.