Home

Achtergrond 443 x bekeken

Helft omzet Univeg in Duitsland

Het internationale handelsconcern Univeg haalt 50 procent van de omzet van 2,7 miljard euro in Duitsland.

Met Nederland en België erbij is dat omzetaandeel 75 procent, stelt het bedrijf. In 2007 bedroeg de omzet ruim 2 miljard euro. Door de overname van handelsbedrijf Atlanta vorig jaar groeide het belang van Univeg in Duitsland fors. Univeg kondigt nu aan Atlanta te reorganiseren en daarvoor 8,5 miljoen euro te reserveren.

De nettowinst van Univeg bedroeg in 2008 circa 16 miljoen euro, tegenover 2 miljoen euro in 2007. Die stijging is onder meer te danken aan een lagere afschrijvingen van bijna 10 miljoen euro en lagere financiële kosten door het omzetten van achtergestelde leningen in winstbewijzen.

Univeg levert via volle dochter Bakker Barendrecht de groente en fruit aan Albert Heijn. Bij Bakker Barendrecht zijn 200 telers aangesloten. Via Bakker Barendrecht heeft Univeg belangen in andere handelsbedrijven als Frutéra. Het in Nederland gevestigde Univeg Trade Benelux werkt samen met telersverening Tradition met 46 Nederlandse glastelers.

Univegtopman Hein Deprez signaleert prijsdruk, maar verwacht op termijn een goede prijsontwikkeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.