Home

Achtergrond 165 x bekeken

Hardnekkige 'pindabrand' in Zeeland

In een pindaverwerkend bedrijf in Sint-Maartensdijk (Zeeland) is gisteravond een grote brand uitgebroken.

In het pand aan de Nijverheidsweg liggen 200 ton nootjes, samengeperst in balen. Het blussen van de pinda's is ingewikkeld, aldus een woordvoerder van de brandweer. "Het brandt heel langzaam, dus laten uitbranden zou twee tot drie dagen gaan duren. Om te kunnen blussen, moet we de boel eerst uit elkaar trekken. Dan moet het nog afgevoerd worden. Daarvoor zijn we nu plannen aan het maken.'' Hij verwacht dat de bluswerkzaamheden in de loop van vanmiddag beginnen.

De omgeving ondervindt weinig hinder van de brand. Er staat weinig wind, zodat de meeste rook direct omhoog gaat.

De brand brak gisteravond uit en zorgde voor een enorme rookontwikkeling. Door de hitte explodeerden een aantal gasflessen en drukhouders. Niemand raakte gewond. De brandweer zette zaterdagavond dertig voertuigen en honderd medewerkers uit de hele provincie in. Ook vanuit Brabant werd bijstand verleend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.