Home

Achtergrond 459 x bekeken

Grote aanvoer vroege aardappelen, prijzen onder druk

Telers en handelaren bekijken de eerste vroege aardappelen op eerste veildag Sint Annaland.

De eerste aanvoer van vroege aardappelen betreft een grote partij van in totaal 202 ton. Dat is meer dan twee keer zo veel als een jaar eerder, weet veilingdirecteur en – meester David Hage. "De kwaliteit is erg goed, maar prijzen liggen 30 tot zelfs 40 procent lager dan vorig jaar." Dit komt niet alleen door de topaanvoer. "De consumptie van hoogwaardige producten neemt helaas toch duidelijk af. De consument kijkt veel meer naar de prijs. Daar komt nog bij dat er relatief veel goedkope import uit Spanje komt." Foto Anton Dingemanse

Jeroen Wind van bouwbedrijf J. de Ree uit Tjerkgaast is in het Friese Kouferderrige bezig om de oude boerderij van melkveehouder Klaas Sijbesma in oude staat te herstellen. De boerderij, die dateert van eind van de negentiende eeuw, was aan renovatie toe vertelt Sijbesma. "Alleen het binnendeel is blijven staan, de buitenkant wordt helemaal nieuw. Gelukkig blijft het huis tijdens de verbouwing wel bewoonbaar." Sijbesma heeft samen met zijn broer Meine een melkveebedrijf met 130 melkkoeien. Foto Niels de Vries

Schapen zwemmen door een desinfecterend bad. De kudde van zo’n 1.400 schapen uit de Zwitserse plaats Maienfeld moet door het bad om parasieten te doden. Het bad helpt tegen myasis, schapenluis en houdt zelfs knutten op een afstand. Foto ANP

PPO-onderzoeker Lubbert van den Brink (rechts) geeft uitleg over de cichoreiproeven op de praktijkdag in Valthermond. Foto Petra Vos

Zangeres en presentatrice Sita deelt gesneden fruit uit aan leerlingen van een Hilversumse basisschool. Het is het begin van Campina op School, het samenwerkingsverband tussen zuivelonderneming FrieslandCampina en Fruitmasters. Na proeven in 2008 is besloten het schoolmelkabonnement uit te breiden met fruit. Het abonnement heette eerst Campina Schoolmelk. Foto Diederik van der Laan

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.