Home

Achtergrond 219 x bekeken 1 reactie

Gratis is populair op Marktplaats

De website voor gebruikte goederen Marktplaats ziet de vraag naar producten verschuiven sinds de economische crisis.

De zoekterm 'gratis' wordt circa 60.000 keer vaker dan normaal ingetikt, liet een woordvoerster van het bedrijf uit Emmeloord vrijdag weten.

In goede tijden ziet de site meer luxe goederen, zoals televisies en spelcomputers, voorbij komen. Nu zijn dat meer alledaagse dingen zoals schoenen, meubels en kleding. Naar die producten wordt ongeveer 30 tot 40 procent vaker gezocht. Witgoed dat kapot gaat, wordt ook sneller vervangen door een tweedehandsje. Sinds de crisis is de populariteit van reparateurs met 41 procent gestegen.

Tevens worden er per dag 55.000 meer advertenties op de site geplaatst dan voorheen. "Mensen hopen waarschijnlijk nog een extra centje te verdienen met wat oude spullen van zolder'', aldus de woordvoerster.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Het is mij enkele malen overkomen dat m'n reactie dubbel geplaatst wordt of helemaal niet ???

Of registreer je om te kunnen reageren.