Home

Achtergrond 213 x bekeken

Gordon Brown schakelt pr-goeroe in

De Britse premier Gordon Brown heeft een nieuwe woordvoerder benoemd in een poging zijn zwaar beschadigde imago op te poetsen.

Het gaat om Simon Lewis, een zwaargewicht op communicatiegebied, meldden Britse media dinsdag. Lewis maakte furore toen hij eind jaren '90 na de dood van prinses Diana de perssecretaris van koning Elizabeth II werd. Hij slaagde erin het op dat moment uiterst impopulaire koningshuis weer populair te maken onder de bevolking.

Lewis is de opvolger van Michael Ellam, een trouwe secondant van Brown die zijn woordvoerder was sinds de wat nurks ogende Schot in 2007 premier werd. Brown scoorde aanvankelijk uitermate goed, maar zag zijn populariteitscijfer vervolgens dramatisch dalen, vooral na het declaratieschandaal in de Britse politiek dat onlangs aan het licht kwam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.