Home

Achtergrond 235 x bekeken

Goede vergoeding bij Brucellose nodig

Varkenshouders moeten een goede vergoeding krijgen bij een verdenking van de ziekte Brucellose bij hun dieren.

Zij moeten niet alleen de slachtwaarde van hun dieren krijgen, maar de werkelijke waarde volgens de leden van de Commissie Varkenshouderij van het Productschap Vee en Vlees (PVV).

Er komen op dit moment nog veel valse positieve gevallen van Brucellose na een verdenking voor. De onderzoeksresultaten geven dan een positief resultaat, terwijl de dieren in werkelijkheid geen Brucellose hebben. De leden PVV-commissie Varkenshouderij vinden dat de vergoeding bij een verdenking van Brucellose hetzelfde moet zijn als die bij SVD ofwel Blaasjesziekte. Zo'n 73 varkenshouders kregen vorig jaar een vergoeding van duizend euro als gevolg van een verdenking van Blaasjeziekte en de daaruit voortvloeiende afvoer van hun dieren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.