Home

Achtergrond 283 x bekeken

'Geitenmest goedkope en effectieve bemester mais'

Geitenmest lijkt een van de beste en goedkoopste meststoffen bij een bemestingsdemo van Agerland en Agrarische Unie bij kennisinstelling PPO (Praktijonderzoek Plant en Omgeving).

Daar worden diverse soorten drijf-, en vaste mest gebruikt en ook kunstmest. De beste resultaten qua groei en kleur van het gewas zijn tot nog toe behaald met gebruik van geitenmest. Dat komt met name doordat de geitenmest een hoog organisch gehalte heeft, waardoor het in de voorbije droge maanden het vocht beter vasthield dan andere meststoffen.

Na de regen trekken de maispercelen waarop meer kunstmest is gebruikt, aardig bij. Op het perceel met geitenmest is 18 ton geitenmest gebruikt (de hele 85 kilo fosfaatruimte) plus Entec maismest en een volveldsgift KAS.

Of registreer je om te kunnen reageren.