Home

Achtergrond 197 x bekeken

Friese leerlingen willen strengere school

Leerlingen op Friese middelbare scholen hebben behoefte aan duidelijkheid en strikte regels.

Dat concludeert bureau Halt uit een onderzoek onder bijna 15.000 Friese scholieren. "Dat is het frappante van pubers; aan de ene kant willen ze met rust gelaten worden, aan de andere kant willen ze juist worden omarmd'', aldus een woordvoerster van bureau Halt.

In het onderzoek zegt bijna 50 procent van de scholieren dat bijvoorbeeld het spijbelbeleid niet goed werkt. Harde sancties die volgen op een ongeoorloofd dagje in het park hangen blijven vaak uit. Voor het omgaan met dit soort grensoverschrijdend gedrag geven de leerlingen de scholen gemiddeld een 6,6. "Dat zou op zijn minst een zeven moeten zijn'', zo vindt de woordvoerster.

Ongeveer de helft van de leerlingen zegt dat hun school vaak tot altijd let op het bewaken van schoolregels.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.