Home

Achtergrond 172 x bekeken 2 reacties

Franse minister belooft prijscontroles

De Franse minister van landbouw Michel Barnier heeft de boerenbonden beloofd de prijzen in de supermarkten streng te gaan controleren en sancties uit te vaardigen als dat nodig is.

De Franse concurrentiedienst DGCCRF krijgt daarvoor een speciale ‘controlebrigade’, aldus Barnier. De minister voerde vanochtend samen met staatssecretaris Luc Chatel van consumentenzaken spoedoverleg met de boerenbonden over de aanhoudende blokkades van distributiecentra van grote winkelketens.

Vanmiddag werden nog steeds enkele tientallen centra in het hele land geblokkeerd. Steeds meer supermarkten hebben daardoor geen melk, zuivel of vlees te ontstaan meer in de schappen.

Barnier heeft de boeren uitgenodigd om woensdag onder leiding van minister van economische zaken Christine Lagarde te komen praten met vertegenwoordigers van de supermarkten zelf. "Er zijn nu allerlei gesprekken op hoog niveau, we wachten de resultaten af,’’ zegt vice-voorzitter Dominique Barrau van de boerenkoepel FNSEA.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ronald

  Gert je moet niet alles geloven wat er in enquete staat, de mensen hier staan achter de boeren zij vinden het ook niet normaal het verschil in van de prijzen tussen de produkteur en de winkel prijzen die nooit zakken terwijl de produkteur zich de pokke kan werken en nog niets verdiend !!
  we gaan hier uit van een winst verdeling
  20 voor de producteur
  30 voor de handelaar
  50 voor de verkoop
  niet echt normaal dus degene die het minst doet verdien het meeste.

 • no-profile-image

  gert

  de grootste ergenis van het winkelende publiek ,zijn de lege schappen,las ik afgelopen week uit een enquete

Of registreer je om te kunnen reageren.