Home

Achtergrond 193 x bekeken

Flatgebouw Leeuwarden ontruimd na bommelding

De politie heeft vrijdagmiddag na de vondst van een verdacht pakketje een flatgebouw aan de Boksdoornstraat in Leeuwarden ontruimd.

Ook alle andere woningen in een cirkel van 100 meter zijn ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst is ingeschakeld om het pakketje onschadelijk te maken.

De bewoners zijn uit voorzorg uit hun huizen gehaald. Het flatgebouw staat in een dichtbevolkte wijk van Leeuwarden. De politiewoordvoerder zei dat in het pakketje een tikkend geluid is waargenomen. Het pakketje werd door een onbekend persoon binnengebracht. "We gaan uit van een serieuze bomdreiging. We nemen liever het zekere voor het onzekere.''

In totaal zijn honderd woningen ontruimd. Ongeveer 250 mensen staan op straat. Het publiek kan weinig waardering opbrengen voor de ontruiming. "Ik betaal mijn huur niet voor niets. Zeker weer een grapjas met een wekker in een doos'', aldus een van de omstanders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.