Home

Achtergrond 162 x bekeken

Eurocommissaris kritisch over palingplan

EU-commissaris Joe Borg (Visserij) heeft grote moeite met het Nederlandse plan om de paling te beschermen.

Hij heeft in een gesprek met minister Gerda Verburg (LNV) gezegd dat het Nederlandse aalbeheerplan in vergelijking met de plannen van andere landen weinig maatregelen bevat om de visserij te beperken. Borg sluit vangstbeperkende maatregelen niet uit. Dit staat in een brief die Verburg naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, nadat zij vorige week met Borg had gesproken.

Verburg kwam aanvankelijk met een plan dat voorzag in een vangstverbod in oktober, maar werd door een meerderheid in de Tweede Kamer teruggefloten. Dit tot teleurstelling van GroenLinks en Partij voor de Dieren, die meenden dat de paling door het beperkte plan ten dode is opgeschreven. Natuurorganisaties vroegen de Europese Commissie het Nederlandse plan te verwerpen. Verburg geeft Borg nog aanvullende informatie, voordat de Europese Commissie een definitief standpunt inneemt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.