Home

Achtergrond 182 x bekeken

Enige overlevende ramp Comoren maakt het goed

Het 14-jarige meisje dat als enige de ramp met de Airbus bij de Comoren heeft overleefd, maakt het naar omstandigheden goed.

Ze is wel opgenomen in een ziekenhuis in Moroni, de hoofdstad van de eilandengroep voor de Afrikaanse oostkust. Dat meldde een woordvoerster van het Rode Kruis op de Comoren. Een reddingswerker zei tegen het Franse radiostation Europe 1 dat de tiener zwemmend tussen stoffelijke overschotten van medepassagiers en restanten van het neergestortte vliegtuig.

Het meisje, Bakari Baya, blijkt uit het dorp Nioumadzaha te komen. De laatste tijd woonde ze echter met haar familie in de Franse havenstad Marseille. Ze was met haar moeder onderweg naar de Comoren.

Het meisje kampte tijdens de reddingsoperatie nog met onderkoelingsverschijnselen, maar was bij bewustzijn en aanspreekbaar. De marine van Frankrijk heeft vanuit het naburige eiland Réunion reddingsschepen en een helikopter naar de Comoren gedirigeerd.

Morgen wordt de zoektocht naar overlevenden en de zwarte dozen van het vliegtuig voortgezet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.