Home

Achtergrond 151 x bekeken 1 reactie

Energiebedrijven willen inzage in financiën tuinders

Energiebedrijven vragen steeds vaker inzage in de boekhouding van glastuinders. Zij willen voorkomen dat tuinders de betaling uit gascontracten niet kunnen nakomen.

Volgens Jos van der Knaap, bestuurder van LTO Glaskracht in het Westland, vrezen steeds meer toeleveranciers de gevolgen van de huidige tuinbouwcrisis. De organisatie krijgt ook signalen dat tuinders toeleveranciers vragen rekeningen te bevriezen.
De teeltbedrijven voor groente en sierteelt lijden door het wegvallen van exportmarkten verliezen op de productie en komen in liquiditeitsproblemen. Banken zijn nog grotendeels coulant, maar bij betalingsproblemen onverbiddelijk, stelt Van der Knaap.

”Als je als tuinder bij problemen als bijzonder krediet wordt aangemerkt, neemt het hoofdkantoor het over. Daar zijn ze keihard”, zegt hij.
In Limburg, het Westland en de Bommelerwaard zijn nog geen faillissementen, melden bestuurders uit deze regio’s. De grote klappen kunnen in het najaar vallen als over financiering van plantmateriaal wordt gesproken met de bank. Dan vallen bedrijven mogelijk af.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Subsidie

    Nogal logisch dat een leverancier de kredietwaardigheid van een klant wil controleren, vooral als het gaat om langlopende en dure contracten. We hebben net enkele dagen geleden kunnen lezen dat de branchorganisatie Glaskracht weer subsidie's wil om o.a. ook de reeds met subsidie geplaatste WKK's draaiende te houden.
    Denk eens aan het milieu !

Of registreer je om te kunnen reageren.