Home

Achtergrond 153 x bekeken

Elbedal Dresden geen werelderfgoed meer

Unesco heeft het dal van de Elbe bij de Oost-Duitse stad Dresden van de lijst van werelderfgoederen geschrapt.

De reden is de aanleg van de 635 meter lange Waldschlösschenbrug, die het dal volgens de VN-organisatie voor cultuur voor altijd zal ontsieren. Dat heeft de Duitse Unescocommissie donderdag in Bonn meegedeeld.

De werelderfgoedcommissie van Unesco, deze week in de Zuid-Spaanse stad Sevilla bijeen, heeft het besluit na ampel beraad genomen. Het dal van de Elbe is het eerste cultuurgoed dat van de lijst van werelderfgoederen wordt geschrapt. Eerder werd een natuurgebied in Oman van de lijst gehaald, maar daarbij ging het om een natuurgoed.

De bouw van de brug begon eind 2007. In 2011 moet hij zijn voltooid. Nog voor de bouw begon, plaatste Unesco het dal van de Elbe op de rode lijst van bedreigde werelderfgoederen. De VN-organisatie bepleitte een tunnel in plaats van een brug.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.