Home

Achtergrond 180 x bekeken

Eerste mens-op-mensbesmetting in Nederland

Voor het eerst is de Mexicaanse griep in Nederland overgedragen.

Voor het eerst is de Mexicaanse griep in Nederland overgedragen. Het gaat om twee gevallen. Een vader die het griepvirus in de Verenigde Staten heeft opgelopen, heeft zijn kind besmet. Een 18-jarige medewerkster van een winkel heeft het virus gekregen via haar collega. Ook die was op vakantie in de VS. Dat meldt het RIVM vandaag.

De afgelopen dagen zijn er in Nederland tien gevallen van griep bijgekomen. In totaal zijn nu twintig mensen in Nederland besmet geraakt met Mexicaanse griep.

Het RIVM vraagt reizigers die terugkeren uit een land waar de Mexicaanse griep veel voorkomt, alert te zijn. Bij griepachtige verschijnselen of koorts adviseert het RIVM contact op te nemen met de huisarts.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.