Home

Achtergrond 206 x bekeken

Eerste dode Mexicaanse griep in Spanje

Een 19-jarige vrouw die de Mexicaanse griep kreeg tijdens haar zwangerschap, is de eerste persoon in Spanje die aan het griepvirus is bezweken. Dat heeft het Spaanse ministerie van Volksgezondheid gemeld.

De vrouw overleed vandaag in het Madrileense ziekenhuis Gregorio Maranon. Maandag konden artsen haar baby nog redden middels een keizersnee, berichtte het Spaanse radiostation Ser.

Artsen voerden de keizersnee uit na waarschuwingen dat de verslechtering van de toestand van de moeder ertoe kon leiden dat ze voortijdig zou bevallen. De moeder was slechts 28 maanden zwanger, maar de baby maakt het goed.
In Spanje hebben ruim zevenhonderd mensen de Mexicaanse griep onder de leden.

Wereldwijd staat de teller op ruim 70.000 gevallen, maar sommige landen houden de aantallen niet langer bij. Het dodental staat op 311, van wie vier slachtoffers in de Europese Unie vielen. Wereldgezondheidsorganisatie WHO verhoogde onlangs de pandemische fase naar de hoogste schaal: fase zes.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.