Home

Achtergrond 168 x bekeken

Duizenden Duitse studenten demonstreren

In Duitsland zijn duizenden scholieren en studenten vandaag de straat opgegaan om te protesteren tegen het onderwijsbeleid van de regering.

Volgens de organisatoren deden 240.000 personen mee aan betogingen in een groot aantal steden, verspreid over het land.

De protestdag was het hoogtepunt van een actieweek, die is opgezet uit onvrede over het beleid van CDU-minister Annette Schavan van Onderwijs. De betogers eisten gratis onderwijs. Ook liepen ze te hoop tegen de in hun ogen te strenge normen voor de studieduur en een nieuw beoordelingssysteem.

De hoofdstad Berlijn was het toneel van het grootste protest. Volgens de organisatoren deden 27.000 scholieren en studenten hier mee aan een betoging. Stuttgart en Hamburg volgden met naar verluidt 15.000 en 13.000 demonstranten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.