Home

Achtergrond 267 x bekeken

Duitse melkveehouders onderweg

Duitse melkveehouders onderweg naar Brussel slaan hun kamp op bij het Vlaamse Holsbeek.

Duitse melkveehouders onderweg naar Brussel slaan hun kamp op bij het Vlaamse Holsbeek. De stoet trekkers die vanuit Polen door Duitsland en Nederland naar België is gereden, rijdt morgen vanuit het Belgische Holsbeek de laatste 30 kilometer naar de Europese hoofdstad. Om elf uur beginnen de honderden trekkers een optocht door Brussel. Om drie uur ’s middags verzamelen de veehouders zich bij het hoofdkwartier van de Raad van de Europese Unie om te demonstreren voor een betere melkprijs.Verschillende veehouders hebben aangegeven pas uit Brussel weg te gaan als een oplossing is gevonden. Foto Jan Bouwman

Henk de Vries van onderzoeksbureau Innoventis, Cor Sonneveld van de Oostwaardhoeve, Olaf van Campen van DLV Plant en Edo Bouthoorn van gewasbeschermingsmiddelenleverancier CAV Agrotheek (v.l.n.r.) beoordelen de opkomst en stand van aardappelplanten op het proefveld van de Oostwaardhoeve in Slootdorp. Dit doen zij ter voorbereiding op de Pootgoed Innovatie Dag, die op 2 juli op de proefboerderij in de Wieringermeer wordt gehouden. "Een aantal aardappelrassen kan niet tegen de kiemrustmiddelen ethileen en Talent", constateert Van Campen. "Sommige planten vertonen mutanten of opkomstproblemen." Foto Wick Natzijl

Melkveehouders kijken naar een demonstratie ruwvoerwinning van Claas-dealers in het Noord-Hollandse Assendelft. De machineproducent geeft de hele week demo’s in het land. "Het belang van goed ruwvoer is juist nu de melkprijs zo laag is groot", vertelt Erwin Ros van Claas-dealer Kamps de Wild uit Zevenaar. Hij is tevreden over de opkomst van zo’n 450 man. "We hebben geluk met het weer", vertelt hij. Morgen en overmorgen zijn er nog demonstraties in Noordbroek in Groningen en Agelo in Overijssel. Foto Wick Natzijl

Telers bespreken de vruchtkwaliteit van aubergine in de kas van teler Peter de Jong in Maasdijk. Tijdens een excursie van LTO Groeiservice bij verschillende auberginetelers in het Westland was dat vanmiddag steeds het onderwerp. LTO Groeiservice gaf tips voor oogsten en sorteren, beide essentieel voor de vruchtkwaliteit. Na een matige start loopt de prijs op door de vraag uit Oost-Europa. Foto Joep van der Pal

Op het perceel van akkerbouwer Hugo Andriën in Margraten wordt geschoffeld tussen de cichorei. Het is erg lastig om het perceel van 5,5 hectare onkruidvrij te krijgen, vertelt Andriën. "Door middelenbeperking hebben we maar erg weinig mogelijkheden: , zegt Andriën. "De omstandigheden zijn op het moment wel ideaal om het onkruid zoveel mogelijk weg te krijgen. Een aantal droge dagen en ’s avonds bijna windstil. Dan kunnen we overdag schoffelen en ’s avonds spuiten." Enkele akkerbouwers in Zuid-Limburg zijn al gestopt met de teelt omdat de onkruidbestrijding zo lastig is. Andriën denkt er niet over om te stoppen. "De prijzen worden steeds interessanter, dus ik neem de lastige bestrijding van onkruid op de koop toe. Het is erg rendabel om cichorei te telen". Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.