Home

Achtergrond 162 x bekeken

Drie ontvoerde vrouwen dood gevonden in Jemen

De lichamen van drie ontvoerde buitenlandse vrouwen in Jemen zijn vandaag aangetroffen.

Het gaat om twee Duitse en een Zuid-Koreaanse vrouw van de Nederlandse hulporganisatie Worldwide Services (WS) in Emmeloord. Volgens een woordvoerder worden vijf Duitsers en een Brit nog vermist.

Jeminitische autoriteiten meldden tegenstrijdige berichten. Veiligheidsfunctionarissen beweren dat een stammenleider in Noshour, ten oosten van het bergachtig gebied waar de buitenlanders eerder waren ontvoerd, zeven lichamen heeft aangetroffen. Twee kinderen zouden levend zijn gevonden. Andere functionarissen maken net als de Nederlandse organisatie melding van drie dodelijke slachtoffers.

Het is niet bekend welke groep achter de ontvoering van de buitenlanders zit. In het gebied van Saada begon een sjiitische groep in 2004 een opstand tegen de regering. De opstandelingen stellen dat ze achtergesteld en gediscrimineerd worden.
Worldwide Services assisteert het ministerie van Gezondheid van Jemen bij de zorg in het Republican Hospital in Saada, een stad bij de grens me Saudi-Arabië. Voor de organisatie, die in 1989 is opgericht, werken meer dan twintig medische vrijwilligers uit verschillende landen. Onder hen bevinden zich drie Nederlanders.

De hulporganisatie wordt onder meer gesteund door Tonga, een stichting die gelieerd is aan het Deventer Ziekenhuis en hulporganisaties in ontwikkelingslanden voorziet van medische hulpmiddelen en educatiemateriaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.