Home

Achtergrond 234 x bekeken

Delfland rekent hoogste waterschapslasten

Agrarisch ondernemers in waterschap Delfland betalen de hoogste waterschapslasten, gemiddeld 3.675 euro per jaar.

Agrariërs in waterschap De Dommel zijn het goedkoopste af, met een gemiddelde jaarlijkse aanslag van 754 euro. Dat blijkt uit een berekening van de Unie van Waterschappen (UvW), die staat opgenomen in het Waterschapspeil 2009. Dat is een vergelijking tussen de 26 waterschappen, die de UvW vandaag heeft gepresenteerd.

Voor de kostenvergelijking is de Unie uitgegaan van een agrarisch bedrijf met opstallen ter waarde van 240.000 euro (WOZ-waarde), 25 hectare onbebouwde grond en vervuilingswaarde van 3 v.e. (vervuilingseenheden).

Klik hier voor een overzicht van de lastendruk per waterschap

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.