Home

Achtergrond 1066 x bekeken

De Heus gaat bouwen in Veghel en Andel

Mengvoerfabrikant De Heus gaat zijn productielocatie in Veghel uitbreiden met een nieuwe productieunit. Ook in het Brabantse Andel wordt bijgebouwd. Dat meldt De Heus.

In Veghel wordt de productie van de fabriek in ’s Hertogenbosch ondergebracht. De locatie ’s Hertogenbosch wordt uiterlijk eind december 2012 gesloten. Ook een deel van de productie in het Brabantse Erp gaat naar Veghel.

In ’s Hertogenbosch produceerde De Heus in de voormalige Koudijs Wouda-fabriek 300.000 ton voeders per jaar, hoofdzakelijk vleeskuikenvoeders.

Het was al bijna een jaar bekend dat De Heus de vestiging in ’s Hertogenbosch zou gaan sluiten. Tot nu toe was nog niet duidelijk hoe en waar De Heus de productie onder zou gaan brengen. Die keus valt op Veghel.

Voor de vestiging in Erp bestudeert de Heus verschillende scenario’s. Dat er in Erp weer geïnvesteerd gaat worden is niet uitgesloten, aldus de woordvoerder van De Heus.

In Andel gaat De Heus een nieuwe fabriek bouwen voor de productie van premixen. Hier wordt de premixenproductie uit de fabriek in ’s Hertogenbosch ondergebracht.

De fabriek in Ravenstein blijft als het aan De Heus ligt gewoon doordraaien. De Raad van State moet zich nog definitief uitspreken over de vergunning, maar De Heus verwacht dat het rechtscollege de vergunning voor een productie van 325.000 ton voeders zal toekennen. De uitspraak van de Raad van State wordt uiterlijk eind juni verwacht.

Daarmee beschikt de Heus straks over een moderne locatie in Veghel waar varkens- en pluimveevoeders worden geproduceerd. In Andel worden premixen en rundveevoeders gemaakt. De fabriek in Ravenstein produceert pluimveevoeders.

Of registreer je om te kunnen reageren.