Home

Achtergrond 196 x bekeken

'Daklozencamping geeft mensen rust'

Er moet in Amsterdam een camping komen, speciaal voor daklozen die niet door hulpverleningsinstanties willen worden geholpen.

Daarvoor pleit straatpastor Mariska Putters, die werkzaam is voor de Protestantse Diaconie Amsterdam. Putters presenteert het plan, waar Trouw vandaag over berichtte, woensdag samen met enkele hulpverleningsinstanties tijdens Daklozendag 2009 in Amsterdam.

Het terrein moet een vaste plek worden voor daklozen die per se op straat willen slapen, maar steevast van hun plek worden verjaagd. "Dat geeft onrust en ook voor de politie is het geen leuk werk. Daklozen raken vaak in de war als ze worden verjaagd'', aldus Putters.

"Het gaat om een groep van maximaal twintig mensen die slapen in parken en bossen of in tenten en hutten. Maar dat mag niet.'' Op de 'broedplaats', zoals de daklozen de camping liever noemen, zal hulpverlening en zorg in de buurt zijn. HVO Querido is een van de hulpverleningsinstanties in Amsterdam die het campingplan ondersteunt, aldus een woordvoerder. Volgens Putters heeft de gemeente nog niet ingestemd, maar onderkent ze dat er geen zorg op maat is voor de groep daklozen die onder geen beding de opvang in willen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.