Home

Achtergrond 212 x bekeken

Cultuur moet 17,5 procent zelf verdienen

De door het Rijk gesubsidieerde cultuurinstellingen moeten vanaf het jaar 2013 17,5 procent van hun geld zelf verdienen.

In de periode tot 2017 moeten de eigen inkomsten nog eens met 4 procent omhoog.

Het geld moet niet alleen dankzij donaties en dergelijke worden ingezameld. De hogere inkomsten moeten tegelijk meer publiek binnenbrengen. Dat heeft minister Ronald Plasterk van Cultuur woensdag bekendgemaakt.

De normen stonden al in het voorstel 'Eigen inkomstennorm voor de cultuurproducerende instellingen in de basisinfrastructuur'. Dat werd opgesteld samen met de brancheorganisaties uit de cultuursector. "De minister neemt het voorstel integraal over. Hij noemt de normen zowel realistisch als ambitieus. Het voorstel sluit aan op het beleid van de minister om ondernemerschap in de cultuursector te stimuleren'', aldus het departement.

De prestaties op het gebied van cultureel ondernemerschap worden volgens het ministerie in de toekomst meegewogen bij het bepalen van de subsidie die instellingen ontvangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.