Home

Achtergrond 180 x bekeken

'Crisis bestrijden met 'groene' initiatieven'

De economische crisis kan bestreden worden met de groei van 'groene' initiatieven.

Dat staat in een verklaring van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso).

De Oeso landen kwamen deze week bij elkaar om te praten over het bestrijden van de economische crisis. Uitkomst is dat er een strategie wordt ontwikkeld waarbij economie, milieu, klimaat en techniek bij elkaar worden gebracht. Het ontwikkelen van innovatief milieuvriendelijk beleid is volgens de Oeso goed voor de economie en zorgt voor een stabiele economische situatie in de toekomst. Bij het milieuvriendelijke beleid wordt onder andere gedacht aan het verminderen van energieverbruik.

Met de verklaring kijkt de Oeso vooruit naar de klimaattop in Kopenhagen in december, waar ook wordt gesproken over een milieuvriendelijker economie.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.